Hur sover du?


Förutom att titta på kopplingen mellan sovställning och personlighet så tittade forskarna även på om de olika ställningarna var bra eller dåliga för hälsan.

De kom fram till att ”Fritt fall positionen” (5), när man ligger på mage, är bra för matsmältningen medan de ryggliggande positionerna ”Sjöstjärnepositionen”(6) och ”Soldatpositionen”(4) ofta ledde till problem med snarkning.

1. Fosterställning
Fosterställning är den vanligaste sovställningen. Av de 1000 testpersonerna sov hela 41% på det viset, varav mer än dubbelt så många kvinnor som män.
De som kryper upp i fosterställning beskrivs som tuffa på utsidan men känsliga i hjärtat. De kan vara blyga när de först träffa någon, men slappna snabbt av.

2. Som en stock
15% av testpersonerna sov liggandes på sidan med båda armarna ner utefter sidorna.
Dessa personer beskrivs som lättsamma, sociala människor som gillar att vara en del av gruppen. De har lätt att lita på främlingar men kan vara lättlurade.


3. Längtar positionen
13 procent av testpersonerna som på sidan med båda armarna ut framför sig.
Det anses tyda på en öppen karaktär, men som samtidigt kan vara misstänksam eller cynisk. Personer som sover på detta vis är långsamma med att bestämma sig, men när de har fattat ett beslut går det inte att ändra det.

4. Soldatpositionen
Åtta procent av testpersonerna valde att sova liggandes på rygg med båda armarna vis sidorna.
Människor som sover i denna position är i allmänhet lugna och reserverade. De tycker inte om att göra väsen av sig, men ställer höga krav på sig själva och andra.


5. Fritt fall positionen
7% av testpersonerna sov på detta sätt, på mage med händerna runt kudden och huvudet vänt åt sidan.
Dessa personer beskrivs som sällskapliga och fräcka, men med en tendens att vara nerviga och sköra. De gillar inte kritik, eller extrema situationer.


6. Sjöstjärnepositionen
5% sover på detta vis. De ligger gärna på rygg med båda armarna upp runt kudden.
Dessa personer har lätt att få många och goda vänner eftersom de alltid är beredda att lyssna till andra, och erbjuda hjälp när det behövs. De tycker i allmänhet inte om att vara i centrum.


Själv är jag nummer 5, sover på mage och det stämmer väldigt bra. I vissa fall nummer 1 och texten där stämmer även också


KOMMENTARER


jag är också 1 och 5, stämde ju skitbra! :o

2011-03-15 // 18:59:16
Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: