att komma igång

Svårt att komma igång efter vintern eller bara ett uppehåll från träning?
Här har ni lite tips på att hitta motivation!

 • Hitta en träningskompis
  Det är motiverande att träna tillsammans med någon och av hänsyn till "medtränare" är det svårt att dra sig undan med en dålig ursäkt när du inte känner för att träna. Till exempel kan ni bestämma att den som uteblir måste böta.
 • Bestäm dig för att träna på bestämda dagar
  Det bästa är tre gånger i veckan med en fridag emellan. Det är viktigt att du väljer lämpliga tidpunkter och sedan planerar din vardag med dessa tider som utgångspunkt.
 • Sätt upp långsiktiga mål
  Som mål kan du ha att du om några veckor te.x orkar springa en längre sträcka på kortare tid, orkar ha tyngre vikter. Men givetvis utifrån din egen styrka och grundkondition.
 • Sätt inte upp orealistiska mål
  Visst är det bra om du både vill sluta röka, äta sundare, gå ner i vikt och börja träna - men du behöver inte göra alltihop på en gång. Det blir lätt för mycket och slutar förmodligen med nederlag på alla fronter och att du ger upp hela projektet.
 • Skäm bort dig själv
  Bjud dig själv på professionell kroppsmassage eller ansiktsbehandling eller bara ett hemmaspa efter första veckan med träning. En ny cd, något nytt i klädväg eller en god middag på restaurang efter första månaden.
 • Kör inte för hårt
  Är träningen för hård riskerar du att förlora motivationen. Ansträngande träning som gör ont ger inte så mycket och det finns därför heller ingen anledning att pressa sig för hårt.
 • Se över träningsprogrammet ibland
  Bedöm om intensiteten är lagom - kan du inte nå dina mål är de för höga. Då är det viktigt att dra ner på ambitionerna. Eller tvärtom, du når dina mål, då är det dags att öka för att få ut ännu mer av din träning

Glöm inte bort att det aldrig är förbjudet att unna sig av det goda!


KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: